TekstBlok

verwondering en bewondering

Gillend(e) gek

Een reactie plaatsen

Harry, Liam, Louis, Zayn en Niall. Bij het noemen van alleen al die vijf namen zou ik gemakkelijk een groep meiden aan het gillen krijgen. Sterker nog, een voetbalstadion vol gillende meiden lukt ook. Barbiepoppen, fotolijstjes, pennen en schriftjes met hun hoofden erop gaan als warme broodjes over de toonbank. Want: ze zijn geliefd, gewild en enorm populair. En waarom? Omdat ze zingen. Denk ik.

Ik heb het over 1D. Jawel: One Direction. Een van de boybands die op dit moment de wereld verovert. Of beter gezegd: heel wat meisjesharten verovert. Slachtoffers in de buurt zijn al gesignaleerd: mijn nichtjes. Maandenlang konden ze het over niks anders hebben: het concert van hun favoriete groep. Het geweldige familie-uitje naar Disneyland Parijs, vlak voor het concert, verbleekte compleet bij de droom van een podium met vijf zingende en dansende jongens. De jongens op de tientallen posters boven het bed zouden eindelijk tot leven komen!

Ik zou nu heel volwassen kunnen schrijven dat ik mijn nichtjes voor gek verklaar: gillen voor vijf jongens op een podium, cd’s grijs draaien, aftelkalenders voor het concert… Maar om heel eerlijk te zijn is het herkenbaar. Ik was een jaar of elf en hoorde een liedje op de radio. Dat klonk lekker. De bijbehorende videoclip op TMF was ook snel bekeken (en goedgekeurd) en zo ontstond mijn liefde. Voor de Backstreet Boys.

Alle andere boybands uit die tijd zijn inmiddels opgeheven of al drie keer weer tijdelijk bij elkaar geweest, maar de BSB zijn ‘still alive’. Sterker nog; vandaag is hun nieuwe album uitgekomen. En hoewel de tijd van gillend in de hekken hangen, tientallen posters boven mijn bed en de dagen tellen naar een volgend concert voor mij allang voorbij zijn… ga ik het album straks toch maar bestellen. En dan lekker als 31-jarige gillende gek keihard meezingen in de auto. Want volgens mijn man komt die cd het huis niet in…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s